In de werkplaats gebeurt het

Er zijn twee cruciale ontwikkelingen gaande waarmee je als fietsretailer rekening dient te houden: de gemiddelde verkoopprijs van fietsen gaat omhoog, mede doordat fietsen steeds geavanceerder worden. Daarnaast wensen consumenten gemak. Met een professionele werkplaats speel je hier slim op in. Consumenten laten hun ‘bolide’ met een gerust hart bij je achter. Want zij weten dat zij in deze keurige werkomgeving de best mogelijke service krijgen.

Met het Shimano Werkplaatsprogramma creëer je een efficiënte werkplek die je bedrijf de gewenste uitstraling geeft. Hier kunnen de monteurs met al hun kennis en ervaring laten zien hoe groot hun toegevoegde waarde is. Shimano pakt het grondig aan met een intake, een concept en verregaand advies. Het plan van aanpak, waarin alle denkbare facetten zijn meegenomen, dient als kompas bij de realisatie van de werkplaats.

Werkplaats als inkomstenbron

Een verkochte fiets rijklaar maken, een derailleur afstellen, een e-bike uitlezen en zo bij pech de juiste diagnose stellen. Heb je er weleens bij stilgestaan in welke mate de werkplaats bijdraagt aan het algehele rendement van de onderneming? Met slimme verbeteringen maken we de werkplaats efficiënter en zorgen we dat deze werkomgeving een nóg grotere inkomstenbron wordt. Voor de toekomst is dat zeer belangrijk. De fietstechnologie gaat immers met reuzesprongen vooruit. Consumenten zijn bij reparatie en onderhoud meer dan ooit aangewezen op de expertise van hun fietsspecialist.

Werkplaats als visitekaartje

Veel werkplaatsen hebben tegenwoordig een open karakter. Consumenten kijken mee op de plek ‘where the magic happens’, zonder dat ze het werkproces verstoren. Onder meer hierom zijn een professionele en efficiënte werkplaats en werkwijze belangrijk. Dankzij de modulaire opzet van het Werkplaatsprogramma maken we keuzes die passen bij de visie van het bedrijf. Van vloer tot verlichting en van moer tot momentsleutel, Shimano verzorgt indien gewenst de volledige inrichting. Verregaand maatwerk is daarbij mogelijk. De werkbanken en de inrichting daarvan worden aangepast aan de monteur. Dus heb je een e-bikespecialist in je monteursteam? Dan heeft hij andere gereedschappen en een lade-indeling dan de collega die thuis is in het sportieve segment. Shimano adviseert hierin en kijkt ook naar een efficiënte routing in de werkplaats en heldere instore communicatie richting consumenten. De werkplaats wordt zo hét visitekaartje.

Alles onder één dak

Sta je op het punt de werkplaats te vernieuwen of helemaal opnieuw in te richten? Dan wil je hoogstwaarschijnlijk net zoals jouw klanten volledig ontzorgd worden. Het is immers niet je dagelijkse kost en bovenal moet je zaak in de tussentijd gewoon door blijven draaien. Het Shimano Werkplaatsprogramma staat synoniem voor gemak, want Shimano neemt het gehele traject voor haar rekening, van de intake en het schetsontwerp tot aan de plaatsing van de meest moderne werkbanken en de levering van professioneel gereedschap. Na de realisatie blijft Shimano desgewenst betrokken met trainingen en adviezen, zodat de werkplaats maximaal rendeert.

Partnership

Vraag je je af waarom we zoveel tijd en energie steken in de ontwikkeling van professionele werkplaatsen? Ons belang is simpel: we ontwikkelen en leveren al vele decennia de nieuwste onderdelen en technologieën aan tweewielerzaken, in de hoop dat consumenten daar maximaal fietsplezier uit halen. Dat gaat het beste als consumenten originele componenten gemonteerd krijgen en goed worden geholpen. Shimano hecht daarom waarde aan een kwalitatief hoogstaand dealernetwerk. Een professionele werkplaats en een hoge servicegraad zijn daarbij onmisbaar.