Een professionele uitstraling

Een professionele werkplaats is goed voor iedereen. Consumenten worden beter geholpen en medewerkers hebben een prettige werkomgeving waarin zij efficiënt kunnen werken. Als ondernemer merk je dat al snel in de cijfers. Er zijn heel wat bouwstenen die op de juiste plek gelegd moeten worden, voordat de gewenste werkplaats een feit is. De specialisten van Shimano bieden alle benodigde diensten en staan je in elke fase van het project bij. Het ultieme doel is een werkplaats die vanaf dag één rendeert en je winkel naar buiten toe presenteert. De identiteit van je zaak wordt daarbij niet uit het oog verloren. Met behulp van een helder stappenplan komen we tot een oplossing die het beste bij je past.

Het stappenplan

Een nieuwe werkplaats inrichten of het vernieuwen van een bestaande werkplaats vraagt een goede voorbereiding. Middels een helder stappenplan komen we tot een oplossing die het beste bij je past.

Stap1 – De werkplaatsscan

De werkplaatsscan is de basis. We komen naar je toe en brengen samen met jou de huidige situatie in kaart: waar staan we precies? Dit is soms confronterend en tegelijkertijd verhelderend. Het leidt immers tot interessante inzichten die helpen om het ultieme doel te bereiken: een efficiëntere werkplaats creëren. Dáár werken we samen naartoe. Aan de hand van een checklist bespreken we alle aspecten van een moderne en professionele werkplaats

Stap 2 – Het vloerplan

Een vloerplan schetst een helder beeld van de loop- en zichtlijnen in en rond de werkplaats. Niet alleen voor consumenten, maar ook voor medewerkers. Het doel is om een efficiënte, nette situatie te creëren. Een vloerplan geeft hierin vaak interessante inzichten.

Stap 3 – Schetsontwerp

Het schetsontwerp, bestaande uit een 2D-overzicht en eventueel een 3D-ontwerp, presenteert de eerste contouren van de toekomstige werkplaats. Ook de aannamebalie en het magazijn nemen we erin mee. Zeker het 3D-ontwerp, met de voorgestelde indeling, inrichting en aankleding, brengt het project tot leven

Stap 4 – Realisatie

Na goedkeuring op het schetsontwerp en de bijbehorende offerte maken we in overleg een planning. Daarbij nemen we het volledige projectmanagement uit handen, zodat je je in de tussentijd kunt focussen op het runnen van je onderneming.

Ondersteuning?

Na inrichting van de werkplaats blijft Shimano je ondersteunen. Zo zorgen we ervoor dat je prima overweg kunt met de juiste Shimano-onderdelen en je de kennis hebt van de nieuwste Shimano-technologieën. Dit draagt positief bij aan de klanttevredenheid. Daarnaast helpen we je de uitstraling van de winkel te verbeteren.

Assortimentsadvies

Shimano heeft duizenden producten in haar assortiment. Het is vaak moeilijk te bepalen wat je in de werkplaats écht nodig hebt. Het Technical Support-team heeft deze kennis en kan je adviseren. Tevens draagt het team zorg voor de inrichting en labeling van producten.

Shimano learning

De technische ontwikkelingen staan nooit stil. Met Shimano T.E.C. bieden we honderden cursussen in een online leeromgeving. Daarnaast is er het Shimano Benelux Training Center waar je theorie- en praktijktrainingen combineert. Behalve Shimano producttrainingen organiseren wij werkplaatsrendements- en werkplaatsmanagementtrainingen. Je kennis is zo altijd up-to-date.

SI.SHIMANO.COM

SI.SHIMANO.COM is een zeer uitgebreide databank waar je werkelijk alles kunt vinden over de producten en technologieën van Shimano. Denk daarbij aan onder meer producthandleidingen, service-instructies en comptabiliteitsschema’s.

Visual merchandising

Wist je dat het belangrijk is om in jouw werkplaats en winkel een prettige sfeer te creëren? Samen zorgen we voor de juiste beleving. We hebben in onze uitgebreide database een collectie aan mooie sfeer- en actiebeelden.