De beste service voor uw klanten

In de fietsindustrie die zich steeds sneller ontwikkelt, is de rol van de (fysieke) tweewielerspecialist belangrijker dan ooit. Consumenten stappen maar wat graag binnen als ze een snelle vraag of ongemak met hun fiets hebben. Met passie en goed vakmanschap bied je hen een prettige experience en doe je aan klantenbinding.

Shimano acht het wenselijk dat er overal uitstekende tweewielerzaken zijn met gekwalificeerde medewerkers die vertrouwd zijn met de nieuwste producten en technologieën van Shimano. Alleen zij kunnen consumenten goede service verlenen en (weer) op weg helpen.

Samen met fietsretailers die geloven in het merk Shimano, creëren we het herkenbare, internationale Shimano Service Center-netwerk. Alle tweewielerzaken die hier deel van uitmaken, dragen het onderscheidende winkellabel Shimano Service Center. Zij zijn de referentie in de markt als het gaat om fietsonderhoud, -reparatie en -service.

Shimano Service Center

Shimano Service Centers zijn de standaard voor consumenten als het gaat om fietsreparatie en -onderhoud. Deze retailers zijn de referentie in de markt voor het beste onderhoud en de beste reparatie en service aan de fiets.

Voordeel voor retailers

Shimano wijst zo veel mogelijk consumenten de weg naar de professionele werkplaatsen van gekwalificeerde Shimano Service Centers. Dat gebeurt onder meer met uitgekiende marketingactiviteiten. Ook op andere vlakken is er ondersteuning.

Voordeel voor consumenten

Shimano Service Centers bieden de meest betrouwbare service en onderhouden alle Shimano-producten. Deze fietsretailers hebben antwoord op alle vragen over onze producten en technologieën. Fietsplezier is gegarandeerd.

Interesse om ook een Shimano Service Center te worden?

Kijk op onze Shimano Service Center website of maak gelijk een afspraak door het formulier hieronder in te vullen.

Hartlijk dank! Uw bericht is succesvol verzonden!
Oeps... er is iets misgegaan, probeer het later nog eens