Kwaliteit voorop

Goed gereedschap is het halve werk. Het is een vaak gehoorde wijsheid die zo waar is als een klontje suiker. Want ga maar eens bij jezelf na: wat ben je tegenwoordig zonder een prettige ingedeelde werkbank, een elektronische lift en modern handgereedschap? Ze maken een servicebeurt van een fiets vele malen eenvoudiger en prettiger.

Het Shimano Werkplaatsprogramma werkt uitsluitend met materialen, gereedschappen en hulpmiddelen van beproefde, hoogstaande kwaliteit. Of het nou gaat om een werkplaatsvloer, een takel of lift, een werkbank of specifiek gereedschap.

Werkbanken

De standaard van de originele Lista-producten is ongekend hoog. Niet voor niets geeft Lista tien jaar garantie op al haar producten van Zwitserse kwaliteit. Het Lista-assortiment is niet zomaar een verzameling kasten, maar een uitgekiend en uniek opslagsysteem. Er zijn duizend-en-een variaties mogelijk; Lista tekent immers voor flexibiliteit, uitwisselbaarheid en gemakkelijke uitbreidingsmogelijkheden. Behalve kasten biedt Lista ook veel indelingsmaterialen. Zo is de indeling van de kasten zeer efficiënt.

Handgereedschappen

Bij fietsonderhoud en -herstel is goed handgereedschap zeer welkom. Het Shimano Werkplaatsprogramma werkt met topmerken als Park Tool, Knipex, Felo, Facom en Shimano. Er is volop keuze door de samenstelling van ruim vijftien verschillende gereedschapsets, inclusief gelaserde foams die het werken efficiënt maken.

Liften & takels

Een krachtige fietslift of -takel zorgt ervoor dat je vlot en efficiënt kunt werken aan een fiets, en dat zonder zware rugbelasting. Zeker met de e-bikes mogen ze niet meer ontbreken in een werkplaats. Wij bieden keuze uit de merken Park Tool en Superspark.

Vloeren

Een perfecte, strakke vloer oogt niet alleen mooi, hij is ook functioneel. Werkplaatsvloeren zijn chemisch resistent voor smeer- en reinigingsmiddelen, zoals remreiniger. De vloeren zijn gemakkelijker te onderhouden en worden niet glad bij vochtige omstandigheden en vervuiling met onder meer zand. Dat maakt het werk van monteurs prettiger en veilig.

Fietsopslagsystemen

Waar laat je fietsen voor en na de servicebeurt? Een fietsopslagsysteem zorgt voor een goede interne logistiek en houdt de werkplaats efficiënt en opgeruimd. Daarnaast krijgt de consument het vertrouwen dat zijn of haar dure (elektrische) fiets zorgvuldig wordt behandeld.

Brandveiligheidskasten

De voorgeschiedenis van een e-bikebatterij is lang niet altijd bekend. Sla accu’s van gebruikte én nieuwe fietsen daarom op in een brandveiligheidskast en beperk de risico’s.
We hebben gekozen voor de producten van Asecos. Dit merk heeft een lange traditie als het gaat om de productie van veiligheidskasten in de chemische industrie. Er zijn twee verschillende modellen: de S-CLASSIC LINE en Q-PEGASUS LINE. Elk model heeft drie verschillende veiligheidsniveau’s.

Mobiele werkplaatsoplossingen

Komen consumenten naar jouw zaak of moet je naar hen toe? Met de mobiele werkplaatsconcepten van Shimano bedien je consumenten die complete ontzorging op locatie wensen. Ze zijn ook ideaal om in te zetten tijdens evenementen. Voor zowel een ingerichte bedrijfswagen als een service- en e-cargobike kun je bij ons terecht.